Beukenbos Fase II, Bladel

SchipVast gaat haar appartementencomplex aan het Beukenbos/de Bleijenhoek te Bladel uitbreiden met een achttiental wooneenheden, naar een ontwerp van Keeris Architecten.

De nieuw te bouwen woningen zijn verdeeld over drie bouwlagen en sluiten aan op het bestaande appartementencomplex. Het betreft hier driekamerappartementen in de huursector die in grootte variëren van 86 tot 118 m2.

De bouw van dergelijke appartementen met twee slaapkamers sluit goed aan bij de vraag. De te realiseren woningen kunnen als levensloopbestendig worden gekwalificeerd. Gezien de ligging nabij het centrum, voldoen alle woningen aan Woonkeur. Drie appartementen voldoen zelfs aan Woonkeur Plus. De woningen beschikken over twee slaapkamers en zijn uitermate geschikt voor de huisvesting van zowel jonge als oudere één-en tweepersoonshuishoudens. De appartementen zijn verder bereikbaar via een lift. Vanuit volkshuisvestelijk oogpunt vormt toevoeging van deze woningen een welkome aanvulling op de bestaande woningvoorraad van de gemeente Bladel.

De locatie van de woningen ten opzichte van de voorzieningen zijn als gunstig te bestempelen. Zo zijn alle basisvoorzieningen binnen handbereik, gezien de ligging nabij het centrum van Bladel, waardoor de woningen ook uitermate geschikt zijn voor de huisvesting van senioren. Uit diverse behoefteonderzoeken is bovendien gebleken dat de doelgroep 55-plussers graag wil wonen op een locatie waar voorzieningen voorhanden zijn.

De parkeerbehoefte die verband houdt met het plan wordt zowel opgelost in de parkeerkelder als in het openbaar domein (de ondergrond is overigens wel geheel eigendom van SchipVast). Stedenbouwkundig gezien past het gebouw goed in haar omgeving en sluit het naadloos aan op het bestaande appartementencomplex. Het hoekaccent aan de Bleijenhoek/Laar verduidelijkt bovendien de aanwezigheid van de zijstraat Laar, veel meer dan nu het geval is. Dit komt de verkeersveiligheid ter plaatse ten goede.

Kortom: Het plan past perfect binnen de nieuwe Woonvisie van de gemeente Bladel en zorgt voor een welkome transformatie binnen het stedelijk gebied nabij het centrum van Bladel!

Op 1 september 2020 is Borrenbergs Bouwbedrijf gestart met de realisatie. Oplevering staat gepland in november 2021.

Foto tijdens de bouw (september 2020)
Foto tijdens de bouw (september 2020)

Comments are closed.