The Schippers Group, Hapert

Nieuwe bedrijfslocatie The Schippers Group

SchipVast is de vastgoedtak van The Schippers Group en zodoende ook betrokken bij de ontwikkeling (en het uiteindelijke beheer) van de nieuwe bedrijfslocatie van The Schippers Group aan de Smaragdweg 60 in Hapert.

The Schippers Group (hierna: Schippers) vestigde zich in de zomer van 2021 aan de Smaragdweg 60 in Hapert, aan de A67, op zo’n 10 minuten rijden van Brainport Eindhoven. Op een kavel van 5,7 hectare staat nu het niet te missen gebouwencomplex van Schippers, bestaande uit een hoofdkantoor, bedrijfshallen ten behoeve van de opslag en distributie van inkomende en uitgaande goederen, en een parkeerdek. Het nieuwe hoofdkantoor is ook een innovatie- en kenniscentrum voor de professionele veehouderij en biedt, naast kantoorruimte voor ca. 250 medewerkers van Schippers, ook de mogelijkheid om gasten te ontvangen. In het kenniscentrum worden o.a. seminars georganiseerd om kennis over te dragen aan veehouders uit alle werelddelen. De goederen die liggen opgeslagen in de bedrijfshallen gaan voortaan vanuit Hapert de hele wereld over. Het gebouw beschikt over ruim 10.000 m² kantoorruimte en circa 30.000 m² aan vloeroppervlak in de bedrijfshallen. Het parkeerdek op eigen terrein voorziet in de parkeerbehoefte van het personeel en de bezoekers.

AutoStore
In het logistieke centrum is een geavanceerd automatisch orderpicksysteem gerealiseerd (AutoStore), waarin een groot deel van het assortiment van Schippers ligt opgeslagen. Het AutoStore-systeem heeft een capaciteit van 12.000 opslagbakken. Hiervan zijn er momenteel 9.000 geplaatst. Van de in totaal ruim 8.000 artikelen die Schippers voert passen er 5.500 in AutoStore. De goederen in de AutoStore worden door acht robots verplaatst van en naar een van de twee werkstations waar de goederen met een snelheid van 130 picks per uur verwerkt worden.

Innovatie
Bij Schippers staat onderzoek en ontwikkeling (R&D) hoog in het vaandel. Ze blijft innoveren. Er wordt samengewerkt met diverse hogescholen en universiteiten en open innovatie vindt plaats met andere gespecialiseerde bedrijven. In het kantoorgebouw zijn er ruimten ingericht voor start-ups die nieuwe oplossingen ontwikkelen voor een duurzame veehouderij op een internationaal speelveld.

Meer foto's en filmpjes over dit project? Deze zijn te vinden op de website van Willy Naessens Nederland.

Benieuwd wat erachter de muren gebeurt? Lees hier het artikel van het Eindhovens Dagblad over The Schippers Group en dit nieuwe pand.

Meer informatie over The Schippers Group? Klik hier om naar haar website te gaan.

Comments are closed.